Ja si puding pripravujem zásadne sám. Ide o moju obľúbenú sladkosť a keďže bývam ďalej od obchodu, nie vždy sa mi chcelo po neho behať. Preto som si ho začal pripravovať tak, ako sa má, teda z čerstvých surovín. Chcete vedieť, ako takýto puding pripraviť? Nie je to nič ťažké.
Potrebujete len pár vecí
Suroviny na prípravu pudingu, dostanete v každom obchode, nie sú drahé a navyše si ich môžete zaobstarať aj do zásoby. Väčšina z nich je totiž trvanlivá.
Budete potrebovať
- Kakao – čím kvalitnejšie, tým lepšie
- Vanilkový cukor (ak na to máte, tak i vanilkový struk, ale ten nie je nutný)
- Kryštálový cukor
- Mlieko
- Kukuričný alebo zemiakový škrob
- To, čo do pudingu radi prihadzujete
Začíname!
Príprava originál pudingu je naozaj veľmi rýchla a jednoduché. Nasledujúci recept je určený na liter mlieka. Ak by ste si chceli urobiť väčšie alebo menšie množstvo pudingu, tak si pomery prispôsobte podľa seba.
Najprv nalejte trištvrte litra mlieka do hrnca a nechajte ho zohrievať na miernom plameni. Medzitým si v štvrť litri mlieka rozmiešajte dve lyžice kakaa. Ja osobne do neho pridávam tri veľké lyžice kryštálového cukru a ešte jedno vrecúško vanilkového cukru. Vy si však svoj puding oslaďte podľa toho, ako sladké veci máte radi. Ak držíte diétu, tak môžete pokojne použiť aj niektoré z umelých sladidiel alebo tých prírodných, ktoré neobsahujú sacharidy, takže napríklad stévia.
Ďalej si asi v decilitri studenej vody, rozmiešajte dve lyžičky škrobu. Do zohriateho mlieka na sporáku najprv prilejte mlieko s kakaom a keď bude mlieko opäť horúce, tak použite rozpustený škrob. Nezabúdajte stále miešať. Ak by vám puding ani po troch minútach dostatočne nezhustol, pridajte ešte trošku škrobu. Všetok ďalší postup je úplne rovnaký, ako pri klasickom pudingu. Teda, nalejte ho do pohárikov alebo mištičiek a nechajte vychladnúť.